Go To Top

Mig

Det var en gång...

 

Från början kommer jag från Varberg på västkusten och har via studier på tekniska högskolan i Luleå, arbete i Forsmark och Atlas Copco i Örebro, hamnat i Finspång. Idag arbetar jag som civilingenjör med hållfasthetsberäkningar på Siemens Industrial Turbomachinery AB.

 

På dessa sidor får du stifta bekantskap med tre av mina stora intressen, fjällvandring, sportdykning och fotografering. Ytterliggare ett intresse finns representerat, nämligen internet. Andra intressen är skidåkning, läsa, lyssna på musik och händelsevis en god whisky.

 

Fotograferandet har tagit fart genom en Nikon D90. Nyare fotografier är tagna med den medans äldre är tagna med olika enklare kameror som passerat mina händer genom tiderna. Äldre undervattensfotografier är tagna med en Panasonic DMC-TZ1. Numera fotar jag med en Canon G12 med Sea&Sea 110a externblixt.

 

Fotograferandet är en rolig hobby, något som man kan ägna sig åt nästan när som helst. Man lär sig hela tiden nya saker. På dessa sidor har jag valt att hålla mig till områden i fotograferandet som ligger mig nära, nämligen just natur och undervattensfoto. Mitt val av gallerier är kanske självklara.

 

Jag är bosatt i Finspång och det blir mestadels i trakterna häromkring som jag vistas och fotograferar. Årets höjdpunkt är annars fjällvandringar, inte bara för fotograferandets skull. Det blir en till två vandringar om året. Med mig, både hemmavid och i fjällen är ofta tollaren Knixa och hennes matte Tove (min fru).

 

Min stora passion är just fjällen och att få vandra fritt där. Det är vår vackraste och mest storslagna natur. Att för några dagar ges tillåtelse av sjöar, bergsryggar, åar, klippväggar, fjällängar och glaciärer att få vara en liten obetydlig del bland dem är en ynnest och en vilotid för själen. Ibland tror jag bergsryggen jag går på undrar vad det är för liten figur som klänger på hans skuldra, men tappar snart intresset och återgår till sitt.

 

Sportdykning är en härlig sysselsättning, om än något omständig. Från barndomen älskade jag att ligga med snorkel och mask och titta på världen under ytan längs badplatserna ute på Getterön i Varberg. Att idag kunna glida runt tyngdlös i denna värld och njuta av dess tystnad och överraskningar är underbart. Idag är jag medlem i Sportdykarklubben Baltic i Norrköping samt Örebro Sportdykarklubb. Jag är aktiv instruktör i ÖSDK. Det mesta av dykningen sker kring Smögen och Kungshamn med utgångspunkt från Örebro Sportdykarklubbs stuga i Väjern men det blir även ett och annat dyk på hemmaplan, främst i Vättern.

 

 

Senaste inlägg

Statistik

Idag1
Igår18
Vecka100
Månad298
Totalt22836

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.