Go To Top

Karta

v grov2007 karta

Packlista

Kläder

2 Tjocksockar (Arméns vita + Janus)
2 Innersturmpor (Tentoes)
Craft tee
Långärmad underställströja (Millet)
Haglöfsbyxors (bara ovandel)
Skärp
Skaljacka ME Alpine Plus
Skalbyxor ME Drilite
Klättermusen Liv duntröja
Buff
Pannband
Thinny Gloves
Kängor Lundhags Fjell Mid
TEVA sandaler
2 Craft boxer kalsonger
Glasögonsnodd
Långkalsonger

Necässär/Första förband

Tandborste
Tandkräm
Tvål (flytande 5 cl)
Solsalva
Toapapper
Tops
Handduk (Stor disktrasa)
Plåster
Compeed (2 stora, 2 små)
Leukoplast
Sårtvätt (2 st)
Steril kompress (2 st)
1:a förband
Elastisk binda
Ipren
Minifällkniv (tandpetare, sax, nagelfil, pincett)

Kök

Gaskök (Primus Alpine Micro)
1 l kastrull
Tamoj
Alu-vindskydd (hemgjort)
Alu-lock (pajform)
Vikkåsa (med snöre)
Spork
Smörkniv
Plastflaska (60 cl festis med silvertejp och karbinhake)
Storkåsa
Disksvamp
Diskmedel
Disktrasa
2 Tändare
2 220 grams gas

Bära/Sova/Bo

Tält Nallo2
Ryggsäck Bask Shivling 90
Lillrygga
Regnskydd
Liggunderlag Z-rest
Sovsäck ME Moonwalker 2

Småplock/Övrigt

Kompass
Visselpipa
GPS Garmin Geko 201
Kartblad
Digitalkamera
Anteckningsbok
2 IKEA pennor
Reparation (nål, tråd, läderremmar, stripes)
Rep
2 Plastpåsar 5 liters
Pannlampa
Kängfett
Y3
Armbandsur
MP3
Miniradio
Vimpel
Vandrarstav
Slidkniv

Inledningsvis

För turen gällde kartblad W1. Efter förra årets korttur till Grövelsjön hade jag fått mersmak. Det blev lite ont om tid för planering men jag ville i vart fall göra ett försök att ta mig upp på Eldgåhogna. Det blev en variant på samma tur som förra året fast baklänges.

Dag 1

5/6

Bilresan till Grövelsjön gick som planerat. Strax efter 22 kom jag fram. Solen gassade hela vägen och trots att AC kändes det ändå kyligt när jag steg ur bilen. Det var väl en cirka +18 grader! Gjorde mig i ordning och lufsade iväg vid halv 11. Det såg ut att ligga mer snö på fjällsidorna på den norska sidan än vad jag mindes från förra året. Vädret är jättefint och nu (1 minut över midnatt) sitter jag i absiden och väntar på att Wildlifes Carbonara ska bli färdig. Jag slog upp tältet nästan exakt på samma ställe jag och Bill tältade sista natten för exakt 1 år sedan på dagen. Gud va härligt och nu är jag hungrig!

Dag 2

6/6

Vaknade av solljus, värme, renar och gökar kvart i 7. I protest låg jag kvar till halv 8. Sovsäcken hade fått ligga uppknäppt som en "quilt" hela natten. Vis av erfarenheten av heta morgnar tog jag tag i frukostbestyren. Det gick undan och 8.20 var jag klar för avfärd.

grov2007 1

Jag passerade renstängslet och vid gränsen blev det nationalsång. En bit senare mötte jag 2 pensionärer som bodde på fjällstationen och var ute på dagstur. Det fanns en stig upp på berget innan passet och jag bestämde mig för den. Det blev några höjdmetrar mer än vid passet där stigen på kartan går men det var lätt att gå.

Jag gick upp på en kulle vid sidan om passet och fick en jättefin utsikt. Ner och bort till leden var det inga problem. Det var rejält varmt och svettigt. Solskyddsfaktor 25. Bäcken gick att ta sig över på stenar men det var på håret. På stigen lite senare stod en ren som inte ville flytta på sig. När jag närmade mig försiktigt fick jag se varför. En lite alldeles nyfödd renkid! Jag gick fort därifrån och såg lugnande att vajan skyndade tillbaks till sin kid.

Strax innan Forborgen tog jag en fika och blaskade av fötterna i en bäck. Jag gick upp på kulle och beslöt där att ta av mot Elgåhogna. 2 km senare la jag av mig ryggsäcken och tog upp lillryggan. Packade ned fika och gick på topptur. Jag gick åt nordväst upp i sluttningen mot några snölegor. Väl där girade jag mot toppen och kom upp på kammen. Svettigt och flåsigt men det tog bara 30 minuter. Sen var det lättgånget fram till "toppbranten".

grov2007 2

Där blev det godisfika innan jag tog sista biten. Tyvärr hade moln dragit in men utsikten var härlig. Jag fotade, njöt av utsikten och känslan av att stå på toppen innan jag vände neråt.

grov2007 3

17.20 var jag tillbaks så hela turen hade tagit ungefär 2 timmar och tjuog minuter. Upp med tältet och en kopp kaffe innan jag gjorde kvällsmat. Trots solkräm har jag lyckats bränna mig och jag känner lite i huvudet. Nu blir det vila, suduko och korsord fram tills kvällsfikat. Det blir nog en tidig kväll efter en lång dag.

grov2007 4

Fler artiklar...

  1. Dag 3
  2. Dag 4
  3. Dag 5
  4. Dag 6

Senaste inlägg

Statistik

Idag2
Igår6
Vecka8
Månad297
Totalt21696

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.