Go To Top

Dag 7

11/8

Jag bestämde mig för att ta en väldigt kort dag och bara vandra bort till Bielavarasj för att ha nära till Snavvávágge och Låddebákte om vädret skulle passa för en dagstur. I och med att vädret inte gjort dagsturer och toppturer så lockande hade jag riktigt gott om tid och kunde vänta någon dag extra på lite bättre väder. Nu på morgonen regnade det i vart fall inte.

Det var mycket folk i rörelse kring Smailaträffen. 2 vandrare kom dit och ringde fjällräddningen för att få fram ett meddelande till en kompis som var på väg till Sarek. Deras kök hade lagt av och de ville att kompisen skulle ta med ett nytt.

Till lunch blev det potatismos med en extra klick smör, ädelost och torkat kött. Efter det gick jag iväg från Smaila. Det var regnskurar blandat med lite sol mellan flikar i molntäcket emellanåt. Jag vadade jokkarna på vägen genom att gå på stenar. Tjågnårisjågåsj fick jag gå över 150-200 meter nedanför stigen. Ett fint strilande duggregn föll hela tiden medans enstaka solglimtar föll över bergssidorna.

 DSC6087webb

Det var lättgångna 6 km till Pelaslätten. Vid 16-tiden var jag framme.

Det blev kvällsmat på thaikyckling med nudlar och hallonkräm till dessert.

  DSC6129webb

 

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Senaste inlägg

Statistik

Idag2
Igår6
Vecka8
Månad297
Totalt21696

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.