Go To Top

Dag 2

6/8

Av någon anledning sov jag lite dåligt. Några som inte sovit dåligt var fjälllämlar, eller om det var möss. De hade haft en festmåltid på Parmesanost! Osten hade legat inslagen i papper, i dubbla plastpåsar, inne i tältet! För säkerhets skull kastade jag den kvarvarande biten, säkert till stort nöje för fjällskogens vanartiga osttjuvar till smådjur. Det blev lite segt med morgonbestyren men vid halv tio kom jag iväg.

 DSC5718webb

Det var inga problem att hitta men det gick lite segt och det kändes lite enahanda med terrängen. Men en del småmysiga fikapauser blev det ändock.

Vädret var inte det bästa men regnet höll sig undan i vart fall. Det var ganska platt med enstaka öppna bitar i terrängen. Pårtemassivet hägrade framför en hela tiden.

 DSC5722webb

En liten bit innan vadet stannade jag för att luncha vid stigen. Det kändes som att typiskt nog skulle det börja regna just då men som tur var kom det inget.

 DSC5724webb

Vadet nedanför samevistet var inga problem. Stenkistorna gick bra att ta sig över på men de var ganska hala precis som jag hade läste om. Ungefär i höjd med samevistet tog jag en fikapaus i de sista bitarna av björkskog. Nu sken solen lite försiktigt och i lä vid en bäck var det riktigt skönt att sträcka ut ett tag.

 DSC5726cropwebb

 

  DSC5728webb

Nu vidtog kalfjället och med det öppnade vyerna upp sig. Tyvärr låg molnen inte högre än att de täckte topparna i massivet. På vägen träffade jag tre tjecker som rundat Pårtemassivet om jag förstod dem rätt. De hade ingen karta som de kunde visa på hur de gått.

Det hade börjat bli lite sent men jag bestämde mig för att ta mig över nästa två jokkar. Där skulle det finnas bra tältplatser, även om det inte var några problem att hitta någonstans att slå upp ett tält.

Det första passerades på snö. Det andra vader blev lite besvärligare. Det fanns en stor snölega men efter lite undersökning om hur den såg ut bestämde jag mig för att inte passera över snön. Den såg alldeles för urgröpt ur när man tittade in i tunneln nerifrån. Det var en gansk strid bäck som rann ut ur den. En bit ovanför snönlegan tyckte jag att det gick bra att ta sig över på stenar. Skönt att slippa vada tyckte jag men det var nära att det blev rätt blött för stenarna var halare än jag trodde. Över kom jag men lite blötare om ena benet än vad jag tänkt.

 DSC5759webb

Jag hade läst mig till att det skulle finnas bra tältplatser här men det tycker jag var lite överdrivet. Nog för att det gick att få upp tält här men så särskilt speciellt bra var det inte.

Det blev lite lite sen middag strax efter 21 och lite singoallakex till dessert. Nu höll jag tummarna för att vädret skulle bli bättre så jag kunde komma upp till observatoriet rakt ovanför mig under morgondagen.

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Senaste inlägg

Statistik

Idag2
Igår6
Vecka8
Månad297
Totalt21696

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.