Go To Top

Dag 1

5/8

SJ var ordentligt sena till Murjek. Från början hade jag tänkte komma till Kvikkjokk vid lunchtid, nu kom jag och alla andra dit lite i 5-tiden.

 DSC5698Webb

Nåväl, inte mycket att göra åt. Efter lite småpratande med medresenärer och en kopp kaffe kom jag iväg efter någon timme. Vädret var inte det bästa, lite molnigt, lite fuktigt och lagom varmt för att myggen skulle hålla en sällskap utmed Kungsleden norrut.

Stigen var inte alls lika uppgången som man är van att se Kungsleden längre norrut och då befann jag mig ändå nära en fjällstation. Regnet höll sig borta och jag kom fram till bron där jag skulle börja vika av mot Pårte. Klockan var framåt åtta-tiden och här fanns det både vatten och tältplats så det kändes som en bra idé att göra läger. Det märktes att jag inte satt upp tältet på ett tag....

 DSC5709webb

Någon enstaka vandrare och någon enstaka fiskare syntes till men annars var jag helt ensam. Till kvällsmat blev det varma koppen med couscous och lite kaviarmackor. Jag hade skaffat en par neoprenskor att ha som lägerskor och de var makalöst sköna att lufsa omkring i. Efter lite promenader och fotande i omgivningen drog jag mig in i tältet och kalasade på lite parmesanost och en liten kåsa vin.

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Senaste inlägg

Statistik

Idag2
Igår6
Vecka8
Månad297
Totalt21696

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.